Model działania
Kitopi na pierwszy rzut oka (języka) szokuje. Ale to dowód, jak globalne zawirowania typu pandemia, czy zjawiska a la praca zdalna, potrafią stechnicyzować znaną od wieków ofertę serwowania dań.
Chodzi o multibrandową restaurację zasilaną technologią, czyli szokująco wydajny pomysł na skalowanie kulinarnych pyszności. Dzięki zaprogramowanym kuchniom, optymalnemu menu + skróceniu czasu gotowania / dostawy, Twoje danie ląduje na stole w sprinterskim tempie.
Wyceniane już na ponad miliard USD
Kitopi chce "zaspokoić apetyt świata". Na początek w Dubaju i innych, gęsto zaludnionych, rosnących wzwyż aglomeracjach Azji. Później zaś przyjdzie czas na skalowanie biznesu na inne miejskie molochy.
Przed Wami nowy odcinek #intREview. Prosto z gorącego Dubaju. A zarazem z polskiego biura startupowego jednorożca, w którym Samana Darkana, Chief Product & Technology Officera / Co-Foundera #Kitopi bierze na ruszt Dominika Walec, główna ochmistrzyni
OMGKRK.
Rozmawiamy o tym, jak buduje się startupowy biznes, jak szuka się globalnej niszy, w jaki sposób odpowiada na zmieniające się trendy i gusta konsumentów.