fbpx

RE:
VIEW

Eco

Food-trendy: rynek pomieści wszystkich

Jajko. Rzodkiewka. Chleb z masłem. A w tle nowych bio-trendów globalny biznes / rynek żywności, nowe technologie upraw / hodowli / produkcji pokarmu dla homo sapiens. A nawet proteinowe pigułki dla kosmonautów + ekologiczne jedzenie w proszku

Autor:RE:VIEW
Opublikowano:21 MAJ, Piątek

Kwitnący sad na skraju wsi robi za tło. Wracamy tu niebawem na czereśnie z drabiną i wiaderkiem... A na razie rozmawiamy o owocach wyciskanych w soki. O zbożu przekształcanym w eko-pieczywo. O warzywach proszkowanych w bio-mączki. Plus o ocieplającym się klimacie, rosnących gwałtownie miastach, migracjach ludzkich...

W trzeciej dekadzie XXI wieku wielu konsumentów oczekuje od biznesu poszukiwań. Zaprzęgania hi-tech do produkcji pokarmu. Ale też powrotu do natury po plony pozbawione chemii, pestycydów, wzmacniaczy. Zarówno przez ekologicznych mikro-producentów, jak i wielkie holdingi spożywcze.

O gustach się nie dyskutuje? Ależ skąd. Naszym gościem w kolejnym #intREview jest Anna Barabasz-Sawińska, Marketing Director CEE Beverages Grupa Maspex / Maspex Kariera.
 
Thanx za dyskusję wśród pszczół i kwiatów!

podziel się

  • facebook
  • linkedin
  • twitter
  • pinterest
  • email

re:
Food-trendy: rynek pomieści wszystkich
VIEW

następny artykuł
Re:view lubi ciastka. A ciastka to cookies. Re:view na Twoim mobajlu, kompie czy tabku to ciastka na talerzu. I to oznacza, że się na nie zgadzasz. Ok
Chcę dowiedzieć się więcej